16:15

Croatia Göteborg

Referat

KRYSS I PREMIÄREN!

Äntligen dags för första seriematchen! Det gick nästan att ta på spänningen inför matchen, det var många sammanbitna gubbar, som äntrade planen.
På "läktaren" började det samlas ordentligt med folk, både hemma och bortasupportar, Götaholm och Sveakurdspioner. GaFF:s hela sjukstuga tog också plats.
Vi ställde upp med följande elva: Danne - Rinman, Omar, Hadd, Eric - Danny, Tim, Hoang - Tuan, Robin, Axel
Ersättare: Ogge, Visar, Ferry, Agge, Tommy

FÖRSTA HALVLEK
Vi börjar matchen bra, tar tag i taktpinnen och bollinnehavet. Croatia hotar lite på vänsterkanten, men skapar inga målchanser. Därför så känns det tungt när dom tar ledningen efter ett fint instick i straffområdet och en skarv som sitter, 0-1!
Ingen vits med att deppa ihop för detta. 5 minuter senare slår Danny en snabb frispark till Axel som från halva plan avancerar och väljer att skjuta, det blir en liten touch på motståndaren och bollen seglar in, 1-1! Axel får den stora äran att premiärmåla för oss i serien 2017.
Vi skapar en hel del bra målchanser nu, främst så är det Omars boll till Robin som sticker ut, tyvärr så smiter bollen strax utanför stolpen. Robin har dessutom en stenhårt skott som målvakten reflexräddar, efter att han även räddat Tims nick. Axel har också ett bra läge som skjuts utanför.
Croatia får en hörna som Danne får handen på och drar in den i eget mål, 1-2! Mentalt jobbigt. Croatia drar på sig ett par varningar, bland annat på Granit Zenuni som haft lite show stundtals på mitten men som nu väljer att kapa en av våra spelare. Shortsen på Granit smiter upp lite och det ser mer ut som ett par kallingar. Nåväl, några minuter senare, så passar Hoang sin kusin Tuan, som haft lite problem med touchen första 30, men som nu väljer att avsluta. Även denna gång blir det en touch och bollen smiter in i mål, 2-2! Tuans första mål för klubben!
Nu är han rejält på gång och i minut 40 så slår han en fin genomskärare till Axel som mycket säkert sätter dit 3-2! Vi leder för första gången i matchen. Croatia har en boll i stolpen efter detta.
Skönt att gå in med en ledning i paus. Tänker vi. Men Croatia slår en långboll som 3 av våra spelare vill vara inblandade i. Ingen tar djup och Tesfai som älskar överstegsfinter sätter dit 3-3! Detta med 20 sekunder kvar.
Vi äger den första halvleken men misstagen bakåt gör tyvärr att vi "bara" har en pinne.

ANDRA HALVLEK
Croatia är hetare i början av andra och börjar äta sig in i matchen. Ogge kommer in istället för Eric. Nu börjar vi dessutom få skador och känningar på flera spelare. Axel går ut skadad och Ferry kommer in, Tuan har kramp och Agge kommer in. Hoang går ut och Visar kommer in. Vi blir lite stressade i vårat spel och det blir väldigt korta anfall och det känns ofta farligt när Croatia är runt vårat straffområde. Tesfai blir varnad. Men Ogge som vann varningsligan 2016 tröttnar på översteg och finter och kör en go kapning i hög fart. Gult kort. Ett par minuter senare så kommer Croatia för en gångs skull igenom på deras högerkant och bollen slås in i straffområdet och Hadd slänger sig och får felträff och det blir till ett självmål, 3-4!
Vi försöker verkligen att trycka fram men kvalitén är blandad och bytena ger oss inte riktigt den boosten vi vill få. Det blir frustrerat då Croatia får ett par domslut med sig och Omar blir varnad för snack. Hadd går ut och Tuan gör comeback i matchen. Klockan börjar ticka upp mot 90...ska det bli förlust i premiären? Vi får ett par lägen på inkast och hörnor men bolluslingen vill inte in.
I minut 92 kastar Danny ett långt inkast och det blir kalabalik i Croatias straffområde. Bollen dimper ner hos Tuan som drar till. Bollen sitter perfekt vid stolproten, 4-4! Strax efter detta så blåser domaren av.
Inte helt orättvist med oavgjort, även om känslan efteråt var att vi borde vunnit detta.

MINDRE BRA GREJER
- Ganska givet. Vi bjuder på 3 mål.
- För stressigt i andra halvlek.
BRA GREJER
- Vi kommer tillbaka från underläge 3 gånger. Det visar på moral.
- Placeringen av Tuan och Axel på kanterna ger resultat.
- 40 pers i publiken kan vara ett rekord för oss. Dom bjöds på en underhållande match.
- Mittfältet krigar på matchen igenom och gör det svårt för Croatia.

Daniel Österberg 1 0 0 0 4 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng